PROJECCIÓ A MARCHE-EN-FEMMEN (VALÒNIA) DES D’ONTINYENT

 

Gràcies a les noves tecnologies s’ha pogut projectar el documental “Les mamàs belgues” a Brussel·les des d’Ontinyent. Fa uns dies Diego Ruiz, un estudiant universitari de la Universitat Politècnica de valència es va posar en contacte amb mi per concretar la possibilitat de projectar el documental. Malgrat que no hi ha possibilitat d’adquirir, ni comparar la pel·lícula, va suggerir el que utilitzant les noves tecnologies podíem organitzar una projecció de manera que els estudiants de Bèlgica pogueren gaudir d’aquesta història ontinyentina.

Em va captivar la idea. L’experiència ha sigut molt positiva, fins i tot he fet els meus tempteigs en francès, aquell que vaig estudiar en l’institut i que feia anys que no practicava. Al final l’ajuda de Diego ha sigut molt important i decisiva. Els espectadors estaven a Marche-en Femmen , regió de Valònia, eren alumnes d’enginyeria i professors de matemàtiques de la Universitat Catòlica de Lovaina.  Les mesures del confinament també els ha afectat a Bèlgica. Els ha obligat a

Aquesta vesprada ha sigut un poc internacional. He pogut parlar també amb Pedro López, que roman a Califòrnia, on treballa com a professor en la universitat. Ho vinc a dir perquè ha fet un comentari molt encerta i que té a vore amb aquesta projecció. Aquest coronavirus no ens ha de parar tot, hem de continuar fent, el que passa, que ho hem de fer d’altra manera. Ens resistim a què s’ature tot i aquesta projecció del documental, utilitzant les noves tecnologies és una manera de resistir, de combatre i continuar en mantenir vivia la memòria, de construir coneixement i compartir les experiències.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *