PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL COMPOSITOR. RAFAEL RODRÍGUEZ ALBERT . VOCACIÓN, COMPROMISO Y VOLUNTAD

 

El passat 27 d’abril de 2022 es va presentar el llibre de Beatriz Rodríguez, “El Compositor. Rafael Rodríguez Albert. Vocación, Compromiso y Voluntad” . El lloc triat per a la seua presentació va ser  la Real Acadèmia de Belles de S. Fernando, en la sala Guitarte, de Madrid. Ens queda un poc lluny, però les noves tecnologies ens ho apropen.  És així com la revista RTV Punto cero en el número 76 ens publica la presentació en format vídeo i que més avall podeu vore en l’enllaç que deixe.

 

Si escolteu les declaracions de Beartriz, sempre parla de la qualitat humana del seu pare i de la sort de gaudir d’uns paren excel·lents, però que en l’apartat artístic, musical i de composició, apunta que són els entesos els quals posen al mateix nivell i fins i tot per davant de Falla. Coincidisc amb Beatriz, no soc músic ni tinc capacitat per a poder fer una crítica a la seua creativitat musical i pedagògica de Rafael Rodríguez Albert. De tota manera si que m’atrevisc a reivindicar la seua figura per tractar-se  d’un compositor poc reconegut i valorat perquè en el seu moment va prendre part per defensar els drets democràtics de la II República. A més a més, aquest compositor va triar, per atendre als seus alumnes durant el conflicte bèl·lic, romandre a Ontinyent durant els tres anys de guerra civil.

D’altra banda, en el seu llibre ho explica amb més detall, tot i que en el vídeo també es fa referència, es parla de “Dieciseis cantos escolares” que a partir de la col·laboració amb la poeta María Luisa Iriarte Cortés, va compondre i utilitzar a Ontinyent. Malauradament, les partitures es varen perdre, però la seua activitat docent ha permès que dos dels alumnes del Col·legi Nacional de Cecs que varen ser evacuats a Ontinyent, és a dir, el matrimoni format per Herminia Álvaro i Alfredo Díaz, recordaven i cantaven encara aquestes cançons.

Sense entrar en detalls respecte de Rafael Rodríguez Albert, cosa que s’ha de completar amb la lectura del llibre de Beatriz, sols resta lamentar les dificultats per presentar el llibre a Ontinyent, les quals esprem superar al més aviat possible i Ontinyent puga acollir la presentació d’aquest treball. En eixa cosa estem.

 

Ací podeu visionar la presentació, i en el minut 59:44 es fa referència a Ontinyent.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *