VIVENCIAS DE LA GUERRA Y DE LA REPRESIÓN. ORGIA DE PASIONES.

Rafael Reig Silvaje (Ontinyent, 1919-2002) va viure intensament la Guerra Civil en primera línia. Primer, en la rereguarda, on va ser a Ontinyent secretari de les Joventuts Socialistes Unificades (JSU). Després, en ser militaritzada la seua quinta, al front de batalla.

En acabar la guerra, tot i que no havia comés cap acte punible, en va patir les conseqüències: va estar sis anys tancat a la preso Model i a Sant Miquel dels Reis, totes dos de València.

En el temps de la transició política cap a la democràcia escriu Orgia de pasiones, que ara edite, davall el títol Vivencias de la guerra y de la represión. El text, exempt de rancúnia, és un llibre per ser llegit, per no ser oblidat.

Aquest és el text que apareix en la contraportada d’aquest llibre i que ve a situar-nos el seu contingut que inclou una selecció de textos realitzada per Vicent Terol i que ens mostra “Com era Ontinyent en les dècades abans de la Guerra Civil”. La introducció va a càrrec d’Antonio Calzado que ens mostra l’Ontinyent durant els anys de somnis i tempesta: 1939-1959. També s’inclou el pròleg a càrrec. de  Josep Gandia i Calabuig, “De la memòria a la Història”

 

REIG SILVAJE, R. Vicencias de la guerra y de la represión. Orgía de pasiones. Assocació de Veïns de El Llombo amb la Col·laboració de l’IEVA. 2010

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *