SEMINARI DIGITAL “ELS XIQUETS DE LA GUERRA EN BÈLGICA: HISTÒRIA D’UN MODEL D’ACOLLIDA”

El dijous que ve, 11 de març, se celebra a Brussel·les un seminari  amb el títol  “Los niños de la guerra en Bélgica: Histortia de un modelo de acogida. Aquest acte està organitzat per la Universitat  Lliure de Brussel·les (ULB) i l’Ambaixada Espanyola a Bèlgica.

Aquest seminari pretén donar a conèixer i aprofundir respecte del procés d’acollida als infants espanyols per la societat belga que mitjançant institucions, organitzacions polítiques i sindicals així com en famílies acolliren a xiquets i  xiquetes que fugien de les bombes feixistes.

Principalment seran el Partit Socialista Belga amb la figura del seu secretari August de Block juntament amb Isabelle Blum i Edward Vlaemick els principals impulsors del suport als infants però també de la creació de l’Hospital Militar Internacional a Ontinyent.  La creació d’aquest centre sanitari responia a una acció solidària  atenent a raons humanitàries i a una resposta indirecta per donar suport a la República espanyola. Serà així com des de Bèlgica amb la recaptació econòmica, l’acolliment de xiquets i xiquetes víctimes del conflicte armat i en la creació de l’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent, s’evidenciava i visibilitzava  el suport a la República per part del poble Belga, però sobretot pel Partit Obrer Belga.

Informació de l’esdeveniment 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *