PÉREZ GARIJO: “ELS TREBALLS FETS A ONTINYENT SÓN EXEMPLE DE JUSTÍCIA, MEMÒRIA I REPARACIÓ”

La Consellera ha visitat els memorials que hi ha al cementeri municipal per recordar als morts als camps nazis i als 13 ontinyentins afusellats a la ciutat d’Ontinyent en 1939. Justament durant la setmana de festes d’ara fa 80 anys varen ser jutjats els 13 de la corda, com l’imaginari ontinyentí els recorda. El compromís per seguir treballant a aconseguir que els ajuntaments s’involucren és una tasca que no cal deixar de costat és una prioritat La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha posat el municipi d’Ontinyent com a “exemple de tasca per la justícia, la memòria i la reparació”..Pérez Garijo ha visitat junt amb l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i els membres de la Comissió per a la recuperació de la memòria Democràtica, el memorial a les 13 persones afusellades pel franquisme situat al cementeri municipal, un conjunt escultòric on se soterraran dignament les restes d’aquestes víctimes que van ser assassinades el 15 de desembre de 1939 a les tàpies del recinte.

Tot seguit,han vist també el monument als ontinyentins i ontinyentines que van passar pel camp de concentració nazi de Mauthausen. En declaracions realitzades durant la visita, la consellera s’ha mostrat disposada a “continuar treballant en la present legislatura” amb l’esforç perquè els ajuntaments s’involucren en la tasca de la reparació de la memòria històrica i ha assenyalat que per a ella és un orgull col·laborar amb ajuntaments com el d’Ontinyent que “s’ho ha pres seriosament” i va ser un “dels primers que va demanar subvenció i que va exhumar les fosses”.

Segons el seu punt de vista, ha de ser des de l’Administració pública -i no per part de les famílies- des d’on s’han de promoure accions com l’exhumació de les fosses i el soterrament digne de les persones represaliades, com és el cas que s’ha donat a aquesta localitat valenciana, motiu pel qual ha felicitat al conjunt de la seua ciutadania. “Per a nosaltres era molt important perquè era un deute amb la societat i amb les famílies que s’hauria de cobrir des de les administracions públiques, i el cas d’Ontinyent ha sigut dels primers”, ha manifestat la consellera. El primer edil del municipi, ha agraït la visita i el reconeixement de la tasca realitzada pel consistori per part de la responsable de la memòria democràtica a la Generalitat. En eixe sentit ha recordat que s’està treballant en l’exhumació d’aquestes 13 persones afusellades pel franquisme per al seu posterior soterrament digne al cementeri municipal en un memorial que serà fruit de la col·laboració tant amb la Diputació com amb la Conselleria. de Justícia, Adminstracions Públiques i Reformes democràtiques

En aquests enllaços podeu trobar aquesta mateixa notícia tractada per altres mitjans de comunicació.

La Vanguardia.com

Valenciaextra.com

ontinyent.vilaweb

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *