MEMÒRIA DELS ESPAIS QUE HABITEM. I

Memòria dels espais que habitem.

Amb aquesta nova entrada intentaré identificar, recuperar els parcs, jardins, edificis de la ciutat d’Ontinyent, aquells espais urbans però també els agrícoles que han compartit els nostres iaios, pares i que ara ho fem nosaltres.

Identificaré els espais a partir d’unes fotos en blanc i negre que retraten l’espai urbà i agrícola en l’actualitat i que lligaré amb el passat amb uns textos curts que ens ajudaran a reconéixer l’espai compartit . Qui vulga aprofundir podrà seguir aquest bloc o en tot cas consultar la bibliografia utilitzada i que aniré incloent en cada entrada..

La primera entrega es centrarà en el C/ Magdalena i l’Avinguda Comte Torrefiel, aleshores C/ García Hernández i l’ Avinguda Revolució, respectivament, durant la República en guerra.

Aquest carrer i avinguda formen part de l’espai urbà que compartim cada dia, amb els nostres passejos a peu o els desplaçaments en vehicle. Comprenen tres edificis; el Jutjat, el Centre Parroquial i la seu de la Universitat de València. En el C/ Magdalena, s’ha deixat una petjada, on es reconeixen uns  moments de la nostra història recent on la protecció de les vides dels que hi habitaven era una prioritat. El refugi de “El Regall” assumia aquesta responsabilitat.

Els usos dels carrers i edificis que ara intente identificar, han evolucionat en el temps, modificant els espais compartits, esborrant-se la seua petjada en la ciutat que habitem però gravant en la nostra memòria i experiències de vida emocions i records que cal recuperar.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *